15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Sunday, Sep 20, 2020, 5:37 pm
By:James Fraser

Hey, let's test and find out how sharp your brain is! This topic gives you an excellent opportunity to test yourself and see where you stand when it comes to solving problems. The following 15 tricky riddles need brains with sound logic to crack them. They sound like they are very tough to unravel, but in reality, they are not! Read each riddle, try to solve it, and scroll down for the answer only if you are unable to crack it. Count how many riddles you managed to solve. Don't forget to challenge your friends as well!
1.The Classic Riddle

Who makes it, has no need of it.
Who buys it, has no use for it. 
Who uses it can neither see it nor feel it. 
What is it?


The Classic Riddle-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head


Answer: A Coffin.



2.Guess the Word?

What is the one and only word that is spelled incorrectly in all the standard English dictionaries around the world?


Guess the Word?-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Incorrectly


3.A Simple Math Test!

Which of the following weighs more?
1. A Pound of Bricks
2. A Pound of Iron
3. A Pound of Feathers
4. A Pound of Cotton


A Simple Math Test!-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: All weigh same




4.A Real Test for Your Brain's Logical Reasoning

Let's say there are five apples in a basket. You need to share those five apples equally to five kids, with one apple still staying in the basket. How can you do that? 


A Real Test for Your Brain's Logical Reasoning-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: It's simple! Share 4 apples to four kids. Give away the fifth apple along with the basket to the fifth kid.


5.This one is a little tough

THREE DOCTORS SAID THAT ROBERT WAS THEIR BROTHER. ROBERT SAID HE HAD NO BROTHERS. 
WHO IS LYING? 



This one is a little tough-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Neither of them were lying. The doctors were his sisters.




6.Probably the Easiest of All the Riddles

There are 10 fishes in a tank. 2 of them drowned, 4 swim away and 3 Died. How many fishes are still left in the tank?


Probably the Easiest of All the Riddles-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: All the 10!  


7.Try this Simple One

Why Can't a man marry his widow's sister?


Try this Simple One-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: It's because he was already dead.

Loading...

8.Or Try This Easiest One…

Why Can't You Take Picture of a North Korean Woman with a Hair Curler?


Or Try This Easiest One…-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: You can't take picture with a hair curler. You need a camera.


9.This Dirty Mind Riddle

Can you solve this?


This Dirty Mind Riddle-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head


This Dirty Mind Riddle-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: A Tea Bag

Loading...


10.Answer This Difficult One

A man wants to enter an exclusive club, but he doesn't know the password. Another man walks to the door and the doorman says 12, the man says 6, and is let in. Another man walks up and the doorman says 6, the man says 3, and is let in. Thinking he had heard enough, he walks up to the door and the doorman says 10, he says 5, and he isn't let in. What should he have said?


Answer This Difficult One-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: The other people were telling how many letters were in the number. TWELVE has six letters. SIX has three letters. The man should have said 3, because TEN has 3 numbers.


11.A Classic Yet Confusing Riddle! Try Answering This…

A murderer was sentenced to death. He had to choose between three death rooms. The first room was full of fire. Assassins with loaded guns were there in the second room. The third room was full of wild African male lions that hadn't eaten any food for two years. Which room was the safest?


A Classic Yet Confusing Riddle! Try Answering This…-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Third room. It's because the lions were probably dead. 




12.Guess game

Guess the Oddest Word from the Following Words 
First, Second, Third, Forth, Fifth, Sixth Seventh, Eighth, Ninth, Tenth and Eleventh…


Guess game-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Forth. Wrong spelling


13.It's Time to Test Your Math Skill

John is four times as old as his daughter. In 20 years time, John shall be twice as old as her. How old are John and His Daughter now?


It's Time to Test Your Math Skill-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: John is 40, and His Daughter is 10. 


14.Try to Answer This Correctly

Timmy's mother has three children. The first was named April. The second was named May.
What is the third one's name?


Try to Answer This Correctly-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Timmy.


15.This Should be Easy

What is that crime that is punishable only if it is attempted, but not if it is already committed?


This Should be Easy-15 Tricky Riddles That Will Make You Scratch Your Head

Answer: Suicide.


Report



Loading...


 Share on facebook

Share on twitter

Share on google+